Zagotovo se marsikdo od vas sprašuje, zakaj bi sploh potrebovali raziskavo, saj ima velika večina specifičen produkt ali storitev, ki je namenjena znanemu kupcu in zato tudi ni potrebe, da bi izgubljali čas in denar z dodatnimi analizami, ki ne bodo doprinesle nič novega k temu, kar že tako ali tako veste. Pa je res tako? Ste prepričani, da veste, kdo so vaši kupci, partnerji in konkurenti, ki nastopajo na trgu? Ali ste prepričani da ste konkurenčni pri privabljanju novih sodelavcev? Ali obstajajo med vami in trgom kakšne statistično značilne razlike? Je v vašem podjetju bolj prisoten absentizem ali izgorelost/vas sodelavci pogosteje zapuščajo kot v branži? Kateri vzroki so pripeljali do teh razlik in kakšne so posledice?

Ni dovolj, da ste le prepričani v to, da bi lahko bili s svojim izdelkom ali storitvijo, ki jo ponujate, tudi uspešni na trgu! Zavedati se je potrebno, da je vsak trg specifičen, opredeljen z lastnimi zakonitostmi in posebnostmi, kar vpliva na njegovo segmentacijo in posledično na obnašanje podjetja na trgu. Raziskave obsegajo zelo široko področje aktivnosti in se izvajajo z namenom, da dopolnijo potrebe podjetij ter njihovih menedžerjev z dodatnimi spoznanji o trgu. Tržne raziskave bi lahko označili tudi kot “prisluh kupcem in konkurentom”.

Da bi dobili prave odgovore, je treba opraviti raziskavo konkurence v okolju, kjer poslujemo oz. prihajajo naše stranke. Opravimo jo lahko sami ali najamemo zunanje podjetje, da jo opravi za nas. Vključuje raziskavo na terenu ali analizo podatkov na internetu. Poleg tega lahko v raziskavo vključimo svoje zaposlene. Glavni strošek bo račun, ki ga bodo porabili. Dobili pa bomo povratne informacije, ki jih bodo lahko zaposleni hitro implementirali v prakso. Zato v kolikor se tudi pri vas kaže potreba po izvedbi panožne raziskave nas kontaktirajte in skupaj bomo našli rešitev za vaše izzive.

Naroči raziskavo tukaj.

Za brezplačno svetovanje si oglejte storitev v naši spletni trgovini Perfectus.

Več o naših storitvah s področja raziskav si lahko ogledate tukaj.